Ucraina șterge pe jos cu laudele lui Șoigu: Sistemul Patriot nu poate fi distrus cu rachete Kinjal

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, susţine că, deşi nu aveau de gând să comenteze declarațiile Ministerului rus al Apărării privind presupusa “distrugere” a unui sistem Patriot de către o rachetă Kinjal lansată spre Kiev, autorităţile militare au decis, totuși, să-i liniștească pe ucraineni, transmiţând că “este imposibil să distrugi un sistem Patriot cu o singură lovitură de rachetă Kinjal”.

Ihnat a menționat că, pe 16 mai, Comandamentul Forțelor Aeriene a refuzat să comenteze declarațiile reprezentantului Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, “care a distrus deja de vreo opt ori întreaga componenţă a aviației ucrainene”. “Vreau să spun să nu vă faceți griji pentru soarta Patriot” – a subliniat Iuri Ihnat, adăugând că tot ce spun ruşii trebuie să rămână în arhiva lor de propagandă. Amintim că Ministerul rus al Apărării a transmis că a distrus un sistem american de apărare antirachetă sol-aer Patriot cu o rachetă hipersonică de tip Kinjal, în timpul atacului din noaptea de luni spre marţi. Iniţial, autorităţile de la Kiev au refuzat să comenteze declaraţia părţii ruse. Ucraina a anunţat, însă, că a doborât peste noapte 18 rachete rusești, inclusiv șase de tip Kinjal.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *