Ucrainenii le-au întins o capcană soldaților din trupele Wagner: ambuscadă la uzina AZOM

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Potrivit CNN, serviciul Gărzii de Frontieră din Ucraina a publicat sâmbătă detalii despre unele confruntări între trupele ucrainene şi luptătorii companiei militare private ruseşti Wagner.

Într-un videoclip publicat pe site-ul Gărzii de Frontieră ucrainene, sunt prezentate imagini din complextul industrial din Bakhmut. “Zilele trecute, unitatea de frontieră a detaşamentului din Luhansk a dus o luptă poziţională cu forţele inamice în zona uneia dintre întreprinderile industriale. Cu o zi înainte, apărătorii ucraineni au rezistat la mai multe atacuri de asalt ale invadatorilor. Pentru a continua ofensiva, mercenarii ruşi s-au retras într-unul dintre ateliere şi şi-au adunat forţele”, relatează Garda de Frontieră, adăugând că ulterior ucrainenii au lansat un contraatac. “O unitate ucraineană a reuşit să-l doboare pe cel care păzea cu o mitralieră intrarea în clădire. Apoi, un grup de recunoaştere terestră al poliţiştilor de frontieră a reuşit să intre şi i-a eliminat pe wagnerieni”, susţine Poliţia ucraineană de Frontieră. “Pentru a distruge rezerva inamicului, poliţiştii de frontieră au pregătit o ambuscadă. Odată cu venirea întunericului, o surpriză îi aştepta pe cei care se apropiau de linia frontului. Lunetiştii de frontieră au neutralizat şase invadatori”, a precizat Poliţia de Frontieră.

CNN precizează că nu poate verifica în mod independent modul în care s-au desfăşurat evenimentele, iar Poliţia de Frontieră nu precizează în ce zi a fost înregistrat videoclipul. O parte din înregistrarea video pare să arate momentul descris în declaraţie. De asemenea, videoclipul prezintă câteva comentarii ale unuia dintre soldaţii ucraineni. “Despre situaţia din Bakhmut – au intrat deja în zona industrială. Încercăm să îi scoatem de acolo. Ei şi-au întărit poziţiile acolo noaptea trecută. Grupul meu de recunoaştere a intrat în locaţia lor în această dimineaţă şi încearcă să le atace poziţiile”, declară soldatul.

Parașutiștii ruși aduși la Bakhmut

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *