UE vrea să schimbe valabilitatea permiselor de conducere: Pensionarii peste 70 de ani vor putea conduce doar în anumite condiții

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

UE vrea să înăsprească regulile de conducere. Conform planurilor de la Bruxelles, persoanele în vârstă de peste 70 de ani vor trebui să dovedească în mod regulat că sunt încă apte să conducă, notează ziarul german Frankfurter Rundschau.

Uniunea Europeană are o viziune: până în 2050 nu ar trebui să mai existe decese pe șosele în UE, iar până în 2030 numărul acestora ar trebui să se reducă la jumătate. Un obiectiv extrem de ambițios, mai ales când se cunosc cifrele actuale. În 2022, 20.600 de persoane și-au pierdut viața pe șosele.

Este o creștere față de cei doi ani pandemici din 2020 și 2021, când au murit sub 20.000 de persoane. Pentru a atinge marele obiectiv, UE plănuiește o reformă majoră a permiselor de conducere, care, printre altele, ar trebui să îmbunătățească siguranța rutieră. Una dintre cerințe: în viitor, permisul de conducere al șoferilor de peste 70 de ani ar trebui să fie verificat la fiecare cinci ani.

Predați permisul de conducere la bătrânețe

În Germania, în prezent, aptitudinea la volan a persoanelor în vârstă nu este verificată în mod regulat. Oricine a promovat examenul pentru obținerea permisului de conducere primește, de obicei, un permis de conducere pe viață. Dar, bineînțeles, există situații în care autoritățile pot decide că o persoană nu mai trebuie să conducă. De exemplu, autoritatea care eliberează permisul de conducere poate ordona o călătorie cu un expert care va verifica aptitudinea de a conduce – și apoi, dacă este necesar, poate retrage permisul de conducere.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *