Ultimă oră – Ministrul Mediului, anunț esențial în scandalul Bâstroe: ce au relevat primele măsurători

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Biodiversitatea în Delta Dunării nu este afectată azi de lucrările de la canalul Bâstroe, iar din primele măsuri reiese că debitul Dunării nu s-a modificat față de debitele statistice din ultimii ani în acea zonă, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„În ultimele săptămâni, colegii mei de la ANAR și ARBDD au făcut primele măsurători care au fost finalizate săptămâna trecută cu privire la debitul Dunării pe Chilia și în zonele unde avem acces pe apele teritoriale ale României și unde am putut am mers până pe malul celălalt al Dunării cu acordul partenerilor și vecinilor noștri ucraineni. Aceste măsurători confirmă faptul că debitele nu s-au modificat față de debitele statistice din ultimii ani, ultimii 10-20 de ani în acea zonă, confirmă, de asemenea, faptul că pe cele 14 secțiuni transversale nu sunt modifică substanțiale cauzate de dragări”, spune Tanczos Barna, informează Mediafax.

100 km măsurați

El subliniază, însă, că aceste măsurători vizează 14 secțiuni pe o lungime de circa 100 de kilometri.

„Pentru a avea o concluzie generală avem nevoie de acordul părții ucrainene, care a fost promis și confirmat verbal săptămâna aceasta la Ministerul Transporturilor și așteptăm confirmarea în scris. Efectele, în niciun caz, nu vin de pe azi pe mâine. Biodiversitatea astăzi în Delta Dunării nu este afectată de aceste lucrări. România nu va fi niciodată de acord cu lucrări caresă afecteze biodiversitatea în Delta Dunării”, încheie ministrul Mediului.

Precizări făcute marți de partea română

CITESte integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *