DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Ultima Ora! Raed Arafat a facut anuntul in privinta unor noi restrictii mai DURE!

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Raed Arafat, seful DSU, a vorbit despre restrictiile din Romania. Acesta considera ca inchiderea magazinelor la ora 18:00 incurajeaza decalarea programului de munca si astfel, oamenii nu mai iau cu asalt supermarket-urile la timp de seara si nici nu se mai inghesuie in mijloacele de transport in comun.

”Situatia nu este stabila! Din cauza asta s-au luat unele masuri care nu difera de masurile din alte tari, chiar sunt mai usoare decat masurile din alte tari si ne permit sa controlam situatia cat de cat pana vaccinarea merge mai departe. Pentru ca noi acum mergem pe ideea ca incercam sa controlam situatia, dar sa mearga mai bine si campania de vaccinare.

Daca oamenii se vaccineaza si vor veni cateva milioane de doze in urmatoarea perioada, speranta noastra este ca masurile astea sa devina istorie pentru noi, sa incepem sa revenim incet-incet la normalitate, dar trebuie sa mearga campania de vaccinare bine si, in paralel, sa respectam regulile macar in urmatoarea perioada, ca sa controlam situatia”, a declarat Raed Arafat.

Care sunt motivele pentru care se inchid magazinele mai devreme.

”Sunt multe tari care au programul redus de ore in care oamenii sa se intoarca acasa, unele la ora 19:00, altele la ora 18:00. Diferenta intre Romania si ele este ca acolo, odata luata masura, se aplica in intreaga tara, la noi se aplica dupa incidenta: cand depasesti 4 la mie se aplica in weekend, cand depasesti 7,5, la mie, care e o cifra mare deja, se aplica pe toata durata saptamanii”, a mai explicat seful DSU.

De asemenea, Raed Arafat a apelat la angajatorii sa incurajeze munca de acasa.

”Eu stiu mai multe companii private care incurajeaza telemunca. Si in sectorul public se poate aplica telemunca. Decalarea programului de munca este foarte importanta, ca sa nu aglomeram mijloacele de transport public, evitam si aglomerarea la magazine”, a mentionat secretarul de stat.

Totodata, seful DSU a transmis ca nu vor fi aplicate restrictii mai dure decat in acest moment.

”Mai mult decat este acum, nu!”, a mai spus Raed Arafat.

Sursa articol Estisanatos.com

 159 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos