DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Ultima oră | Scandalul Bîstroe: S-a încheiat discuția tehnică dintre specialiștii români și ucraineni

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

S-a încheiat discuția tehnică programată pentru vineri dintre specialiștii români și ucraineni pe tema lucrărilor de la canalul Bîstroe din Delta Dunării.

Potrivit unor surse guvernamentale, din partea Ucrainei au participat trei experți, iar din partea României au participat aorpae 20 de experți. Din partea României la discuții au participat specialiști din Ministerul de Interne, Ministerul Mediului și Ministerul Transporturilor, inclusiv secretari de stat.

La acest moment nu există o concluzie, pentru că este nevoie de date concrete și măsurători, precizează sursele guvernamentale. Partea română insistă pentru efectuare expertizelor pe canalul Bistroe și a măsurătorilor de adâncime.

Următoare întâlnire, în același format, va avea loc marți, 7 martie, în sistem videoconferință. Între timp, luni va avea loc o discuție cu experții Comisiei Europene.

CONTEXT

Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a anunțat joi consultările tehnice cu partea română pe tema lucrărilor efectuate pe Canalul Bâstroe.

„Au fost făcuți mai mulți pași din partea ambelor părți în ceea ce privește lucrurările în desfășurate de Ucraina pentru a menține navigabillitatea canalului. Între timp, este necesar să avem consultări tehnice pentru lucrările desfășurate”, a declarat ambasadorul Ucrainei Parlament, Ihor Prokopchuk, prezent joi în Parlamentul României.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde