Ultimă oră: Ucraina anunță că flota Rusiei din Marea Neagră e prinsă în capcană

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Şefa centrului de presă a Comandamentului Operaţional “Sud” din Ucraina, Natalia Humeniuk, susţine că Flota Rusă de la Marea Neagră a ajuns, practic, prinsă în capcană și, chiar dacă ar vrea să se retragă din regiune, nu are o astfel de posibilitate. Potrivit acesteia, ocupanţii mai pot doar să-şi dispereze navele. “Dacă privim din punct de vedere geografic, (ruşii, n.r.) pot să-şi retragă unitățile doar în Marea Azov, scrie Rador.

Navele Rusiei se află totuși în siguranță

Dar adâncimea din acea zonă nu permite flotei pe care o au ruşii în Marea Neagră să poată traversa chiar peste tot. Iar legislația internațională şi sancţiunile nu le permit să părăsească Marea Neagră prin Bosfor” – a explicat Humeniuk. Întrebată dacă se poate spune că flota ruşilor se află într-un fel de “capcană”, Natalia Humeniuk a declarat: “Într-o anumită măsură, da. Dar pot folosi întreaga zonă a Mării Negre pentru a-și dispersa navele, astfel încât să fie în siguranță, deoarece şi-au stabilit o distanță de siguranță de 100 de mile marine faţă de coasta controlată de Ucraina”.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *