DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Ultima versiune a bombei nucleare ameicane a ajuns în Europa: Poate fi lansată de pe bombardierele B-2 și B-21 și avioanele de luptă F-15, F-16, F-35 și Tornado

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Statele Unite au accelerat lansarea unei versiuni mai precise a bombei nucleare de bază către bazele NATO din Europa, potrivit unei telegrame diplomatice americane și a două persoane familiarizate cu problema. Sosirea bombei gravitaționale actualizate B61-12, programată inițial pentru primăvara anului viitor, este acum planificată pentru luna decembrie, au declarat oficialii americani aliaților NATO în timpul unei întâlniri cu ușile închise la Bruxelles în această lună, dezvăluie cablul, notează Politico.

Mișcarea, care implică înlocuirea armelor mai vechi cu versiunea mai nouă la diferite depozite din Europa pentru a fi utilizate potențial de către bombardiere și avioane de luptă din SUA și aliate, vine pe fondul tensiunilor crescute legate de amenințările Rusiei de a folosi o armă nucleară în Ucraina și de îngrijorările tot mai mari că Occidentul trebuie să facă mai mult pentru a descuraja Moscova să treacă acea linie.

Actualizările programului B61 au fost discutate deschis în documentele bugetare și declarațiile publice de ani de zile, iar oficialii Pentagonului au spus că actualizările sunt necesare pentru a se asigura că stocul este modernizat și sigur. Solicitat pentru comentarii, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Brig. Generalul Patrick Ryder a răspuns prin e-mail că „deși nu vom discuta detaliile despre arsenalul nostru nuclear, modernizarea armelor nucleare americane B61 este în desfășurare de ani de zile și intenționează să schimbe în siguranță și responsabil armele mai vechi cu B61-12 modernizat. versiuni face parte dintr-un efort de modernizare planificat și programat îndelung. Nu are nicio legătură cu evenimentele actuale din Ucraina și nu a fost accelerat în niciun fel.”

Data a fost o surpriză pentru observatoarii de lungă durată, care se tem că ar putea alimenta și mai mult o situație deja periculoasă în Europa. Anunțul de întâlnire de la Bruxelles a venit cu câteva zile înainte ca NATO să demareze exercițiul nuclear anual, cunoscut sub numele de Steadfast Noon. Exercițiul de două săptămâni se încheie duminică și include aproximativ 70 de avioane. Și miercuri, Rusia a organizat un exercițiu nuclear pe care șeful său apărării l-a descris ca simulând un „atac nuclear masiv” ca răzbunare pentru un atac nuclear asupra Rusiei, potrivit Kremlinului.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 142 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos