‘Un gest grav de sfidare adus unei țări întregi’ – Protest al AUR după ce Raed Arafat a refuzat să fie audiat în Parlament pe tema achizițiilor din pandemie

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Preşedintele AUR, George Simion, a precizat că neprezentarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României reprezintă un gest grav de sfidare. El consideră că este incalificabil gestul lui Arafat de a remite o scrisoare prin care îşi anunţă disponibilitatea de a răspunde unor întrebări în scris.

„Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, Secţiunea a V-a, art. 47 (f), (h), în data de 7 martie 2022, prin invitaţia Adresa nr 4c-36 din 29 01.03.2023, domnul dr. Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, avea obligaţia de a da curs solicitării Comisiei Parlamentare de Anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României de a se prezenta la audierea ce avea ca subiect furnizarea de informaţii referitoare la fapte sau împrejurări în legătură cu achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă de pe teritoriul României de către Ministerul Sănătăţii şi structurile din subordine”, arată AUR, în scrisoarea de protest.

Partidul consideră că neprezentarea lui Raed Arafat, în ciuda confirmării prealabile pe care a trimis-o marţi, 7 martie, la şedinţa de audiere a Comisiei, reprezintă „un gest grav de sfidare adus nu numai membrilor Comisiei, ci şi unei ţări întregi supusă unor condiţii de claustrare severe şi, în mare parte, nejustificate, pe întreaga perioadă a pandemiei”.

„Vă reamitesc pe această cale, domnule ministru, că şi la nivelul Parlamentului European există o comisie similară, care a început, deja, o serie de audieri, precum şi faptul că, în Parlamentul României, îşi desfăşoară activitatea şi alte comisii de anchetă şi de control a căror bună funcţionare nu a fost obturată, până acum, de asemenea atitudini din partea persoanelor invitate la audieri”, mai transmite George Simion.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *