Un polițist fals a oprit mașini la Vama Nădlac timp de două luni. Incredibil ce le cerea șoferilor

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Joaca de-a polițistul i-a adus probleme serioase cu legea unui tânăr din Arad.

Îmbrăcat în uniformă cu inscripții și grade, dar și cu bastonul în mână, bărbatul de 22 de ani oprea șoferii în apropierea Vămii Nădlac.

Se prezenta drept angajat al Ministerului Afacerilor Externe și îi legitima. Două luni de zile a funcționat scenariul, până când a fost prins de adevărații polițiști.

În mașină i-au găsit legitimații, documente, dar și un girofar. Judecătorii l-au plasat în arest preventiv, pentru uzurpare de calități oficiale. Ancheta trebuie să lămurească de unde a făcut rost de acele obiecte și dacă le-a cerut bani celor opriți.

Potrivit Arad Online, acesta nu lua bani de la șoferi, ci era interesat doar de acte, pe care le solicita pentru a le “verifica”.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Arad cercetează un bărbat de 22 de ani, din Arad, bănuit de săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale. Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – februarie 2021, cel în cauză, pretinzând a fi angajat al unei instituții și folosindu-se de documente false și o uniformă cu inscripții și grade, ar fi oprit autovehicule în apropierea P.C.T.F. Nădlac. În autoturismul celui bănuit au fost descoperite mijloace de avertizare luminoase: girofar, stroboscop, diverse documente și legitimații”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Arad.

Vineri, tânărul a fost reținut sub acuzația de uzurpare de calități oficiale, iar pe numele său a fost emis ulterior un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

RECLAMA 8

Polițiștii continuă documentarea în vederea stabilirii întregii activității infracționale a bărbatului, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Loading