DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Un vaccin anti-Covid-19 revoluționar, creat de o echipă condusă de o româncă. Cine este Ruxandra Drăghia

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Ne-am putea vaccina la anul cu un ser la care a contribuit esenţial şi o româncă! O cheamă Ruxandra Drăghia, locuieşte în Statele Unite şi este director global la compania Johnson and Johnson, care este pe ultima sută de metri cu un vaccin care se anunţă revoluţionar.

Specialistă în imunologie şi vaccinare, Ruxandra a povestit într-un interviu în exclusivitate pentru Observator ce a însemnat să coordoneze echipa care lucrează la acest vaccin.

Ruxandra Drăghia-Akli a fost director de cercetare la Comisia Europeană. Stă în SUA din luna ianuarie, chiar înainte de debutul pandemiei.

Acum, din casa ei din Pennsylvania, cu icoane româneşti în spate, coordonează echipa de cercetare şi dezvoltare pe sănătate publică de la Johnson&Johnson, una dintre zecile de companii care lucrează la un vaccin anti-COVID.

Este totuşi, modestă şi nu îşi asumă prea multe merite.

Ruxandra Drăghia, director global J&J: Aș vrea să precizez că vaccinurile ca și terapiile sunt un sport de echipă. Adevărații eroi sunt colegii noștri care lucrează în vaccinuri și care au reușit să contribuie din punct de vedere științific și al dezvoltării și acum în încercările clinice care au loc ca să aducă și acest vaccin.

Echipa Ruxandrei a început studiile pentru vaccin încă din luna februarie, când Statele Unite nici nu-şi imaginau cu ce forţă le va lovi pandemia.

Video pe ObservatorNews

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde