UPDATE/Zi mare la Guvern. Modificări în sistemul de educație din România

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!
RECLAMA 11

UPDATE/ Raportul România Educată a fost publicat de Administrația Prezidențială, înaintea ședinței de Guvern.

Klaus Iohannis a declarat că avem toate premisele pentru a prioritiza investițiile în educație și pentru a crea cadrul adecvat pentru reformele de care învățământul românesc are atâta nevoie.

Dintre țintele concrete pe care ni le propunem, reamintesc scăderea ratei de părăsire timpurie a școlii, reducerea ratei de analfabetism funcțional, asigurarea competențelor digitale de bază, atât în cazul profesorilor, cât și al elevilor, dezvoltarea învățământului profesional, precum și creșterea numărului de absolvenți de studii superioare, a declarat Klaus Iohannis.

Cele mai importante modificări: posibilitatea liceelor de a introduce un examen de admitere care va fi susținut înaintea Evaluării Naționale, examen de Bacalaureat unic bazat pe competențe minime, asemănător testelor PISA, posibilitatea elevilor de a trece de la un liceul profesional, la unul teoretic sau vocațional, în baza unui examen.

Știrea inițială: Este zi importantă pentru Guvernul României. La ora 13.00 are loc ședința de Guvern pentru asumarea proiectului România Educată, la care participă și președintele Klaus Iohannis. Scopul este eliminarea birocrației din educație. Șeful Statului a anunțat schimbări mari în educație.

Iohannis va conduce ședința de Guvern

Președintele României va conduce ședința de Guvern de la Palatul Victoria în care va fi adoptat un memorandum ce vizează implementarea proiectului România Educată și aprobarea priorităților în sistemul național de Educație.

Obiectivul principal este eliminarea birocrației din Educație, iar șeful statului spunea, în urmă cu câteva zile, că vor fi schimbări mari. Una dintre ele constă în organizarea unui examen suplimentar de admitere în semestrul al doilea.

Ne dorim o mai mare flexibilitate și o centrare a educației pe fiecare elev. De aceea, deși Evaluarea Națională rămâne principalul instrument de certificare a competențelor la finalizarea gimnaziului și de repartizare în ciclul următor, am propus ca, pe întregul parcurs al semestrului II, unitățile de învățământ și elevii care doresc să poată organiza, respectiv să susțină un examen suplimentar de admitere, a declarat Klaus Iohannis.

Miercuri la ora 13.00, la Palatul Victoria are loc ședința în care Guvernul va adopta memorandumul pentru implementarea proiectului România Educată, precum și prioritățile în reforma sistemului Național de Educație. Ședința de astăzi va fi prezidată de către șeful statului, după cum a anunțat Adminstrația Prezidențială.

RECLAMA 8

Domeniile prioritare de acţiune din cadrul proiectului „România Educată” sunt: cariera didactică; managementul şi guvernanţa; finanţarea sistemului de învăţământ preuniversitar; infrastructura sistemului de educaţie; curriculum şi evaluare centrate pe rezultate; educaţie incluzivă de calitate pentru toţi copiii; alfabetizarea funcţională; promovarea educaţiei STEAM (science, technology, engineering, arts and mathematics); digitalizare și rezilienţă.

Schimbări la BAC și la Evaluarea Națională

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

Loading