Vaccinul AstraZeneca va fi testat pe 300 de copii: “Vom afla mai multe privind controlarea SARS-CoV-2”

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca va fi testat pe copii într-un nou studiu clinic în Marea Britanie. Cercetătorii vor folosi 300 de voluntari pentru a stabili dacă serul – cunoscut sub numele ChAdOx1 nCoV-19 – produce un răspuns imun puternic la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Vaccinul dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca este unul dintre cele trei aprobate pentru utilizare în Marea Britanie şi în Uniunea Europeană, alături de cele realizate de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Serul Oxford/AstraZeneca a fost aprobat pentru utilizarea în cazul persoanelor cu vârste de peste 18 ani, în două doze, administrate la o distanţă de 4 până la 12 săptămâni.

A rezultat recent că este mai puţin eficient în a oferi imunitate în faţa unor tulpini ale noului coronavirus.

Profesorul Andrew Pollard, cercetător-şef în cadrul studiului pentru vaccinul Oxford, a spus:

„Având în vedere că cei mai mulţi copii sunt oarecum neafectaţi de coronavirus şi este puţin probabil să se simtă rău infectaţi fiind, este important să stabilim nivelul de siguranţă şi răspunsul imun al vaccinului la copii şi tineri. Prin aceste noi studii vom afla mai multe privind controlarea SARS-CoV-2 la aceste grupe de vârstă”, a declarat profesorul Andrew Pollard, cercetător-şef în cadrul studiului pentru vaccinul Oxford, citat de The Guardian.

În dezvoltarea vaccinului a fost utilizat virusul gripei comune care infecta cimpanzeii

Continuarea pe ObservatorNews

RECLAMA 8

Loading