Văduva ucraineanului ucis de un tânăr soldat rus face un gest uluitor: cere ca rusul să fie schimbat cu un apărător de la Azovstal

Un soldat rus care va fi judecat pentru crime de război din cauza acțiunilor sale din timpul războiului din Ucraina a declarat că a împușcat un civil ucrainean la ordinul unui ofițer. Vadim Shishimarin ar putea primi o condamnare pe viață dacă va fi găsit vinovat de împușcarea în cap a bărbatului de 62 de ani prin fereastra deschisă a unei mașini într-un sat din regiunea Sumy, în nord-estul țării.

Tânărul în vârstă de 21 de ani a declarat în fața unui tribunal din Kiev că ofițerul a insistat ca bărbatul, care vorbea la telefonul mobil, să le indice forțelor ucrainene locația lor. Arătând subjugat, Șișimarin a spus că a trebuit să se supună ordinelor ofițerului. El i-a cerut văduvei victimei, care se afla de asemenea în instanță, să îl ierte pentru ceea ce a făcut, informează Sky News.

Femeia, Kateryna Shelipova, a declarat că l-a văzut pe soțul ei, Oleksandr Shelipov, împușcat mortal chiar în fața casei lor.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 158 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.