Valeriu Gheorghiță, despre imunitatea la vaccin: Nu cred că vom ajunge la vaccinare sezonieră

Share

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România a vorbit despre imunitatea pe care o oferă vaccinul anti coronavirus. Acesta a precizat că sunt puține șanse să fie necesară vaccinarea sezonieră. Totuși, unele persoane ar putea primi trei doze de vaccin dacă apar mutații ale coronavirusului în continuare.

Cât durează de fapt imunitatea la vaccin. Ce spune Valeriu Gheorghiță

Medicul care coordonează campania de vaccinare este de părere că imunitatea la vaccinul anti Covid-19 ar putea dura chiar și 12 luni, fiind puțin probabil să ajungem la o vaccinare sezonieră, așa cum este în cazul gripei.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat la Antena 3 despre cât de des vom ajunge să ne vaccinăm și dacă va fi necesară vaccinarea sezonieră de acum înainte.

 “În opinia mea, şi nu doar a mea, ci şi a experţilor, foarte probabil că nu. E posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe şi e posibil să fie nevoie de o singură doză, e un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”., a declarat Gheorghiță.

Continua sa citesti pe Fresh24.ro

 213 Total vizualizari,  4 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.