Vasile Dîncu, Claudiu Târziu şi Diana Şoşoacă, aleşi europarlamentari, au demisionat din Parlament

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Senatorii au vacantat, marţi, prin vot, în plen, mandatele de senator ale lui Vasile Dîncu (PSD), Claudiu Târziu (AUR) şi Diana Iovanovici-Şoşoacă (neafiliată), care au anunţat demisia din Parlament, începând cu 10 iulie, ca urmare a alegerii lor ca europarlamentari după scrutinul din 9 iunie, transmite Agerpres.

Demisia lui Vasile Dîncu, înregistrată la Biroul permanent, a fost anunţată în plen de preşedintele de şedinţă, Sorin Cîmpeanu, iar senatorii Târziu şi Şoşoacă au făcut, personal, public anunţul de la tribuna Senatului.

Claudiu Târziu a susţinut că absenţa sa este posibil „să nu dureze prea mult”

Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat, a susţinut că absenţa sa este posibil „să nu dureze prea mult, pentru că mai sunt nişte alegeri”.

„A fost o onoare şi un privilegiu să slujesc poporul român. Unii dintre dumneavoastră o să-mi lipsiţi, alţii nu, şi vă recomand să nu vă bucuraţi prea mult de absenţa mea, pentru că s-ar putea să nu dureze prea mult pentru că mai sunt nişte alegeri”, a spus Târziu.

Plenul a încuviinţat prin vot schimbările de funcţii propuse de grupul AUR. Funcţia de lider de grup al senatorilor AUR va fi preluată de Călin Matieş, iar funcţia de preşedinte al Comisiei românilor de pretutindeni de Adrian Cătană.

Diana Şoşoacă a subliniat că şi-a îndeplinit „cu onoare şi cu demnitate” mandatul

CITESTE INTEGRAL PE BZI

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *