Vești colosale pentru mii de salariați: Nu vor mai plăti aceste taxe!

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Vești bune! Potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, nomazii digitali, adică străinii care vin să muncească de la distanță din România, urmează să fie scutiți în mod expres, în anumite condiții, de plata impozitului pe venit și a contribuțiilor la pensii și sănătate.

Proiectul de lege citat este gândit în completarea unor modificări legislative de la începutul anului 2022, prin care s-a introdus viza de lungă ședere pentru nomazii digitali. Documentul a trecut de Senat în septembrie 2022, iar marți a primit votul decisiv favorabil al Camerei Deputaților.

Practic, se va introduce o scutire de la plata în România, pentru veniturile obținute din străinătate, a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale pentru pensii și sănătate. Cu toate că se poate spune că acest regim special deja există, inițiatorii atrag atenția că varianta cea mai bună este reglementarea concretă, pentru a nu lăsa lucrurile la aprecierea Fiscului.

Este subliniat, însă, că regimul special va fi valabil numai dacă străinul stă în România cel mult 183 de zile (o singură perioadă sau mai multe cumulate) pe parcursul unui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat.

CITESTE INTEGRAL PE BUGETUL

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *