DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Vești rele pentru elevi! Ministerul Educației a spus adevărul despre burse

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

În ultima vreme au avut loc o mulțime de schimbări în ceea ce privește domeniul educației. Elevii sunt în așteptarea unor vești în ceea ce privește bursele, care ar fi trebuit să ajungă deja la ei. Veștile nu sunt, însă, prea bune, dar Ministerul Educației a oferit lămuriri.

Întârzieri la plata burselor

Elevii au optat, încă de la începutul anului școlar, pentru burse de performanță, merit, studiu și ajutor social, în funcție de tipul la care se încadrează. Acestea ar fi trebuit să fie deja virate, dar autoritățile au oferit lămuriri în acest sens.

Ministerul Educaţiei a precizat, într-un comunicat emis miercuri, că există întârzieri legate de plata burselor şcolare. Aflăm de la oficiali că ar fi fost prea multe dosare și numeroase ședințe, motiv pentru care banii nu au ajuns încă la elevi. Se pare, însă, că banii necesari au fost alocaţi în conturile trezoreriilor locale.

Ministerul Educaţiei a convocat, în regim de videoconferinţă, toţi inspectorii generali şi contabilii-şefi, pentru a discuta despre situația provocată.

”Din informaţiile transmise de inspectorate în cadrul videoconferinţei, există, în momentul de faţă, întârzieri legate de plata burselor cauzate fie de volumul foarte mare de dosare înscrise pentru verificarea eligibilităţii, fie de data organizării şedinţelor pentru buget ale Consiliilor locale.

CITESTE INTEGRAL PE DESTEPTE

 266 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos