DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Victor Alistar, membru CSM: „Intrarea în Schengen şi ieşirea de sub MCV – nu se vor întâmpla”

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Victor Alistar, reprezentantul societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, este de părere că prin noile Legi ale Justiţiei, recent adoptate de Parlament, nu a fost rezolvată nicio problemă mare a Justiţiei din România.

Noile legi ale Justiţiei, adoptate recent de Parlament, nu rezolvă nicio problemă mare din Justiţie, este de părere Victor Alistar, care adaugă că „intrarea în Schengen şi ieşirea de sub MCV – nu se vor întâmpla”.

„Am făcut propuneri la Legile Justiției ca durata de soluționare a urmării penale în parchete să nu depășească jumătatea perioadei de prescripție. N-a interesat pe nimeni în Legile Justiției rezolvarea problemei privind prescripția. La crimă organizată stai 1000 de ani ca să supraveghezi în timp ce victimele sunt abuzate – ca să-ți faci tu dosarul! Pe corupție, dacă ai mită de 150 de milioane de euro, de ce ai stat pe dosare? Ce-ai făcut între 2018 și 2022 cu dosarele? Acum vii și spui că sunt prejudicii de 1,2 miliarde de euro? Sunt și procurori mulți care își fac datoria dar nu sunt printre vedete. 8 ani ai stat pe dosare, dacă nu 9 sau 10? Despre ce vorbim? Ar fi interesant ca pe cele 557 de dosare din comunicatul DNA să se prezinte la fiecare data la care s-a sesizat organul de urmărire penală și când a intervenit prescripția. (…)

Cred că Legile Justiţiei nu au fost bine chibzuite, consultarea nu a fost reală, ci mimată. Ce-a ieşit la final din Legile Justiţiei nu îmbunătăţeşte sistemul de Justiţie. Legile Justiţiei au slăbit Inspecţia Judiciară, au eliminat disciplina Juridică, n-au unificat practica, au diminuat statutul membrilor CSM. În cercurile minister – Bruxelles, scopul a fost să se elimine litera „a” din răspunderea disciplinară a magistraţilor. Cred că Legile Justiţiei au fost cu ţintă.

CITESTE INTEGRAL PE ROMANIATV

 100 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos