DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

VIDEO – Îmbrânceli în Parlamentul de la Chișinău pe tema limbii române

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Un proiect care prevede ca în toată legislația Republicii Moldova să se înlocuiască sintagma „limba moldovenească” cu sintagma „limba română” a fost votat, joi, în Parlamentul de la Chișinău, într-un climat tensionat cu îmbrânceli și urlete, potrivit agora.md.

Inițiativa legislativă a fost susținută de deputații PAS, aceștia spunând că proiectul nu este o modificare a Constituție, „ci un proiect ordinar de implementare a hotărârilor Curții Constituționale”.

Ei spun că judecătorii constituționali moldovenni au decis pe 5 decembrie 2013 că Declarația de Independență a Republicii Moldova, care prevede că limba de stat este româna, prevalează în raport cu Constituția și face corp comun cu Legea Supremă. Cu alte cuvinte, sintagma „limba moldovenească” ar trebui să fie schimbată în „limba română”.

Deputații din Blocul Comuniștilor și a Socialiștilor care se opun inițiativei au intervenit la tribuna centrală și au încercat să oprească aprobarea proiectului, moment în care între cele două „tabere” s-a declanșat o dispută în care unii deputați s-au și îmbrâncit.

În final, cu votul a 56 de deputați PAS, proiectul a fost votat în prima lectură.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde