VIDEO Revoltă împotriva comunității de romi din Bolintin Vale. Zeci de localnici au ieșit în stradă după moartea unui taximetrist care a fost lovit în cap cu o piatră

Fii la curent cu noutățile

Un protest a avut loc miercuri seara în localitatea Bolintin Vale din județul Giurgiu după ce un bărbat (taximetrist) a fost agresat, pierzându-și viața. Poliția a instituit în localitate zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze. Agresorul care a fost arestat este de etine romă, iar loclanicii care au ieșit în stradă se plâng că de ani de zile sunt terorizați de enticii romi.

„Am ajuns să ne dea țiganii ìn cap? Să ne omoare pe stradă?, se plâng oamenii din Bolintin Vale.

„Am copil la liceu, îi e frică să mai vină acasă de la liceu” spune un alt localnic.

„Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie a.c., în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică. Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, se precizează în comunicatul transmis de IPJ Giurgiu.

Conflictul în urma căruia taximetristul din Bolintin Vale a murit a avut loc în seara zilei de 9 ianuarie. Un tânăr rom a intrat în conflic cu șoferul taximetrist, lovindu-l în cap cu o piatră. Mai precis, conform informațiilor g4media, șoferul de maxi-taxi nu a dorit să-l ia în mașină pe tânărul de etnie romă, cunoscut ca un individ care cauza probleme. În cosecință, tânărul l-a atacat pe șofer cu o piatră, lovindu-l în cap. Omul s-a prăbușit la pământ, iar ulterior a decedat.

Agresorul a fost arestat preventiv, conform informațiilor transmise de poliție.

Citeste integral pe G4media

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.