DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

VIDEO Zeci de mii de cehi au cerut în stradă încetarea sprijinului pentru Ucraina: ‘Cehia să fie independentă. E o nouă renaștere națională!’

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Protest masiv în centrul Pieței Wenceslas din Praga de Ziua Națională a Cehiei! Manifestanții au cerut demisia Guvernului liberal-conservator. Potrivit poliției, câteva zeci de mii de oameni s-au adunat în piață. Mitingul s-a desfășurat sub sloganul “Cehia este pe primul loc”.

Organizatorii cer neutralitate militară și încetarea sprijinului Ucrainei în războiul cu Rusia, sprijin cu arme și bani, inforemază postul de televiziune german ZDF. În plus, ei se pronunță împotriva imigrației, printre altele.

De asemenea, manifestanții cer alegeri anticipate şi discuţii cu Rusia cu privire la aprovizionarea cu gaze înainte de venirea iernii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Manifestanţii au agitat drapele cehe, scandând “Demisia, demisia!” şi au purtat pancarte cu un conţinut în care se cerea ieşirea ţării din NATO şi UE.

“Aceasta este o nouă renaştere naţională, iar scopul său este ca Republica Cehă să fie independentă”, a declarat unul dintre organizatori, Ladislav Vrabel.

Grupul care a organizat manifestaţia, ‘Republica Cehă mai întâi!’ (‘Czech Republic First!’) se opune Uniunii Europene şi alianţei transatlantice NATO şi doreşte ca ţara, cu 10,7 milioane de locuitori, să fie neutră din punct de vedere militar.

Printre vorbitori s-a numărat și fostul premier și fostul social-democrat Jiri Paroubek. “Trebuie să ne temem cu toții pe bună dreptate că nu vor exista gaze naturale”, critică acsta. „Ne aflăm la începutul unei crize majore”, a subliniat Paroubek.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 198 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos