Viktor Orban acuză direct Europa și amenință cu dreptul de veto

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Ungaria nu se amestecă în conflictul dintre Rusia și Ucraina, spune Orban. Țara a fost supusă la presiuni pentru a nu-și schimba poziția față de război, dar guvernul nu a cedat, afirmă premierul țării.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat joi că țara sa va rămâne în afara războiului dintre Rusia și Ucraina și va continua să se opună prin veto sancțiunilor care dăunează intereselor Budapestei.

În discursul său de la deschiderea anului economic al Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei, Orban a subliniat că Ungaria a fost supusă unor presiuni pentru că nu și-a schimbat poziția față de război, dar guvernul este suficient de puternic pentru a nu ceda la astfel de presiuni.

El a adăugat că, în trecut, pueterea din Europa s-a bazat pe energia ieftină și materiile prime din Rusia și pe tehnologia modernă avansată. Acum, războiul a bulversat structura, iar economia Europei a fost detașată de economia Rusiei.

Orban a precizat că, dacă SUA ar încerca să separe economia europeană de cea chineză, chiar și economia germană ar fi afectată, notează Anadolu.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *