DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Virgil Musta, anunț înfiorător. Ce s-ar putea întâmpla de Paște: „Nu vom avea Sărbători!”

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Share

Lucrurile continuă să fie dificile în țara noastră și deja se vorbește tot mai mult despre al treilea val de coronavirus. Specialiștii adoptă măsuri pentru a ține situația sub control, dar depinde de noi cât de responsabili suntem și cât de mult respectăm regulile.

Medicul Virgil Musta a vorbit despre posibilitatea ca România să fie din nou carantinată de Paște, ca anul trecut.

Numărul de infectări crește

Virgil Musta a vorbit despre situația din România din acest moment. Medicul atrage atenția asupra faptului că numărul de infecții cu COVID a crescut în ultimele zile din cauza faptului că oamenii nu mai respectă regulile de prevenire a infectării și nu mai sunt la fel de responsabili ca înainte.

Specialistul crede că lumea refuză să respecte măsurile impuse pentru că deja s-a obișnuit cu acest virus și crede că nu se poate întâmpla nimic, dar românii nu se gândesc cât de mult riscă și cât de periculos este acest virus.

Virgil Musta explică că spitalele deja sunt aglomerate, medicii au obosit și că riscăm să ne apropiem tot mai mult de al treilea val de coronavirus.

„Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă. Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit.”, a spus Virgil Musta.

Paște în carantină

Virgil Musta a explicat că oamenii ar trebui să respecte integral normele anti-COVID și să se gândească serios la vaccinare, pentru că depinde de noi evoluția acestei boli, dar și modul în care ne petrecem sărbătorile.

Medicul ia în calcul probabilitatea ca Paștele să fie petrecut din nou ca anul trecut, în carantină, fără a ne putea vizita rudele și apropiații din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Dacă îmbolnăvirile vor continua să crească, s-ar putea să se repete situația de anul trecut.

„Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a adăugat Virgil Musta.

Sursa Fresh24.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde