Vladimir Putin închide robinetul de gaz. Prima țară din Europa sancționată de Kremlin

Vladimir Putin a decis să oprească livrările de gaz în țările europene care nu au făcut plățile în ruble. Olanda (n.r. – Țările de Jos) este prima pe lista țarului de la Kremlin. 

În cele din urmă, zvonurile s-au concretizat. Rusia a decis oprirea exporturilor de gaze către Olanda. Gazprom a confirmat marți suspendarea completă a livrărilor de gaz către comerciantul olandez de gaze GasTerra.

„Gazprom a suspendat complet livrările de gaz către compania GasTerra B.V. (Olanda) din cauza neplății în ruble. La închiderea activității pe 30 mai, Gazprom Export nu a primit plata pentru livrările de gaz în aprilie de la compania GasTerra B.V., în conformitate cu cu un decret al președintelui Federației Ruse din 31 martie 2022”, se arată în comunicatul de presă transmis de gigantul Gazprom.

Contractorii au fost informați la scurt timp după invazia din Ucraina a Rusiei, cu privire la plățile care trebuie efectuate în ruble, a transmis Gazprom, citată de TASS. Olanda ar fi trebuit să plătească importurile de gaz în ruble de la 1 aprilie 2022.

CITESTE INTEGRAL PE ROMANIATV

 270 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.