DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Vor fi sau nu majorate alocațiile în iunie 2021. Reacția Ralucăi Turcan spune tot

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Share

Majorarea alocațiilor este pusă sub semnul întrebării în 2021 pentru părinții care așteaptă cu nerăbdare să afle dacă vor primi mai mulți bani. Ministrul Muncii a evitat să răspundă la întrebarea care vizează această creștere declarând că nu se poate antepronunța.

Vor fi sau nu majorate alocațiile în 2021

Raluca Turcan a declarat că nu se poate antepronunța, atunci când a fost întrebată dacă alocațiile vor fi majorate în 2021. Ministrul Muncii a făcut referire la proiectul din Parlament care urmează să fie supus dezbaterii și votului, în urmă căruia aleșii statului vor decide dacă măresc sau nu alocațiile în luna iunie 2021.

O primă majorare a avut loc în luna ianuarie a acestui an. Atunci alocațiile au crescut cu 20%, ajungând la valoarea de 214 lei.

PSD a solicitat majorarea alocațiilor pentru copii, de la legea bugetului de stat, de la 214 la 300 de lei.

Rămâne de văzut ce se va decide în urma dezbaterii proiectului și mai ales în urma votului.

Pensii care se vor schimba

Oficialul Guvernului dezvăluie că vizate sunt pensiile de serviciu, încasate momentan de peste 9.500 de români. Numai în decembrie 2020, peste 150.000 de români au încasat pensie specială, cu peste 7.000 în plus față de decembrie 2019.

În această săptămână, ministrul Muncii Raluca Turcan a avut o serie de discuții cu reprezentanții sindicatelor grefierilor pe tema salarizării și a pensiile de serviciu.

Referitor la acestea din urmă, oficialul Executivului a anunțat o schimbare la care lucrează în această perioadă. Oficialii doresc ca acestea să fie calculate în funcție de contributivitate.

Per total în 2020, pensiile speciale acordate în țara noastră au costat bugetul de stat 9,2 miliarde de lei, adică cu un procent de 11,51% mai mult decât în anul anterior.

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde