DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Vremea se schimbă dramatic! Temperaturile scad brusc și apar ninsorile

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Deși în ultimele zile ne-am bucurat de temperaturi ridicate pentru această perioadă, vremea se schimbă dramatic în perioada următoare. Vin zile cu temperaturi foarte scăzute, ger în depresiuni și chiar ninsori în anumite regiuni ale țării.

Vremea se răcește în toată țara, începând de mâine

Directorul ANM Elena Mateescu a vorbit la digi24 despre această schimbare totală a vremii și a precizat că în astfel de oscilații sunt întâlnite tot mai des în ultima perioadă în țara noastră.

Ea a ținut să precizeze că nu este anormal ca vremea să se răcească astfel în lun martie, aceste alternanțe fiind destul de frecvente. Cele mai afectate zone vor fi depresiunile și regiunile din nord și nord vest.

„Aceste alternanțe au devenit deja o obișnuință, vreme caldă urmată de scurte perioade în care temperaturile să se situeze sub ceea ce ar fi normal pentru perioadele respective. Se pare că acesta va fi elementul meteorologic caracteristic pentru următoarele două zile, pentru că, mai ales în partea de nord și nord vest a țării, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru perioada din calendar, mai ales pe parcursul nopții”, a spus Elena Mateescu.

Directorul ANM a subliniat că temperaturile ar putea să scadă chiar și cu 11 grad eîn zilele care urmează, însă această răcire nu este uan de durată. Vremea își va reveni la parametri normali pentru această perioadă chiar de săptămâna viitoare. La finalul săptămânii 8-15 martie vom avea din nou peste 15 grade în termometre, soare puternic și vreme foarte frumoasă în tot teritoriul.

„Mai ales din a doua parte a săptămânii discutăm din nou de valori care să depășească 16-17 grade Celsius. E posibil să observăm din a doua jumătate a lunii martie o tendință și un semnal pentru o vreme mai caldă pentru luna martie”, a mai spus Mateescu.

Sursa Fresh24.ro

 257 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos