DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Zeci de camioane jefuite în mers de români, în Franţa, ca în “Fast and Furious”. Şoferii erau experţi, hoţii – de un curaj nebun

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Poliţiştii români anunţă că au destructurat, în urma cooperării cu poliţiştii francezi, o grupare formată din cetăţeni români. Ei jefuiau camioanele în mers, folosindu-se de maşini puternice şi şoferi experţi.

Prejudiciu de 3,5 milioane de euro

Modul de acţiune al grupului ar fi constat în identificarea societăţii care comanda transportul de bunuri, identificarea autotrenului şi urmărirea acestuia cu autoturisme puternice, prevăzute cu deschidere tip parasolar.

Şoferul experimentat s-ar fi apropiat (s-ar fi lipit) de autotren, unul dintre ceilalţi membri ai grupării ar fi escaladat plafonul spre capota de la motor, iar, după tăierea prelatei, ar fi intrat în remorcă, de unde ar fi aruncat bunurile vizate. Alte persoane ar fi fost însărcinate cu încărcarea lor în vehicule folosite în acest scop, anunţă Poliţia Română.

n urma unor percheziţii, au fost reţinute doar două persoane, pe numele cărora existau mandate europene de arestare de către autorităţile judiciare din Franţa, iar pentru alţi şase români au fost emise mandate europene de arestare, nefiind găsiţi în ţară.

Membrii grupării ar fi comis, în perioada mai 2018 – august 2019, 21 de furturi calificate din autotrenuri de marfă.

Doar 2 reţineri. Alte 6 persoane nu au fost găsite

Au fost făcute 13 percheziţii domiciliare (7 în Bucureşti, 3 în Ilfov, 2 în Olt şi una în Prahova), pentru găsirea persoanelor bănuite de comiterea faptelor pe teritoriul francez, precum şi indisponibilizarea bunurilor, valorilor sau înscrisurilor de interes în cauză.

Ca urmare, au fost găsite două persoane (pentru care au fost emise mandate europene de arestare de către autorităţile judiciare din Franţa) şi mai multe înscrisuri, care pot fi folosite în probatoriul cauzei.

Cele două persoane au fost audiate, fiind reţinute, pentru a fi prezentate instanţei competente, în vederea confirmării mandatelor emise pe numele lor.

Activitatea a fost realizată împreună cu poliţişti din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Olt şi I.P.J. Prahova şi cu criminalişti din cadrul I.G.P.R. – Institutul Naţional de Criminalistică, D.G.P.M.B., I.P.J. Olt şi I.P.J. Prahova, fiind sprijinită de ofiţerul de legătură al Jandarmeriei Franceze pe lângă Ambasada Franţei la Bucureşti şi specialişti EUROPOL

Vezi video pe ObservatorNews.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde