După distrugerea avionului rusesc, sabotorii belaruși plănuiesc ceva mai grandios: sunt pregătiți să acționeze atunci când va fi momentul potrivit

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Sabotorii belaruși au atacat cu succes în ultimele ore un avion militar rusesc de supraveghere A-50 pe un aerodrom din apropierea Minskului, au confirmat surse din opoziția belarusă pentru The Daily Beast.

“Este o mare victorie. Acel avion era foarte scump, foarte rar și poate cel mai important avion din flota rusă”, a declarat Franak Viacorka, principalul consilier politic al liderului opoziției belaruse Sviatlana Tsikhanouskaya. “Este o victorie a partizanilor belaruși, pentru rezistența clandestină belarusă, și este cel mai reușit act de sabotaj poate din istoria Belarusului.”

Opoziția are informații care sugerează că aeronava, care este una dintre puținele din dotarea Rusiei, nu mai funcționează, citând o operațiune rusă recentă în care A-50 a fost neobișnuit de absentă.

“Avem semnale că acest avion nu mai poate fi reparat și nu va mai zbura”, a declarat Viacorka. “Noaptea trecută, când s-a făcut un alt atac al dronelor iraniene lansate de ruși, acest… avion de spionaj nu era în aer, deci înseamnă că nu era utilizabil.”

Valery Kavaleuski, un reprezentant al opoziției din Belarus pentru afaceri externe, a confirmat pentru The Daily Beast că atacul a fost efectuat de drone.

Alexandr Azarov, liderul grupului antiguvernamental BYPOL, care colaborează cu biroul lui Tsikhanouskaya, a declarat pe Telegram că în spatele atacului se află belaruși, menționând că radarul, părțile frontalle și centrale ale avionului au fost avariate.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

RECLAMA 8

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *