Pr. Calistrat Chifan: „Când te-a potcovit Dumnezeu… nu-ţi mai sar potcoavele niciodată!”

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Pr. Calistrat Chifan: „Când te-a potcovit Dumnezeu… nu-ţi mai sar potcoavele niciodată!”
De am făcut rău celui ce mi-a făcut rău, vrăjmaşul să prigonească sufletul meu şi viaţa mea în ţărână să o aşeze! Nu avem dreptul să urâm, nu avem dreptul să ne răzbunăm..

Întodeauna v-am învăţat, ca atunci când aveţi o problemă să vă rugaţi atât.. DREPTATEA LUI DUMNEZEU! Ştie cel mai bine ce trebuie să facă!

Când te-a potcovit Dumnezeu… nu-ţi mai sar potcoavele niciodată! NU TE APUCA TU SĂ ÎŢI FACI DREPTATE! NU AI VOIE!

Părintele Calistrat este, poate, cel mai cunoscut preot din România. Locuieşte în Iaşi.

Parintele Calistrat Chifan s-a nascut la data de 3 decembrie 1965, in judetul Suceava, din parinti bucovineni. Acesta mai este cunoscut si ca Parintele Calistrat de la Barnova.

In vremea copilariei Parintele Calistrat mergea pe la Manastirea Putna, la Sucevita si la Dragomirna, in acele locuri unde i-a si fost insuflat duhul Ortodoxiei.

Dupa absolvirea liceului, Parintele Calistrat Chifan a efectuat stagiul militar (1985). Dupa revenirea din armata, unde s-a bucurat de amicitia unui absolvent de seminar teologic, de la care a deprins cateva invataturi, Parintele Calistrat a inceput sa mearga la Manastirea Putna, aflata in apropierea casei, acolo unde l-a cunoscut pe staretul manastirii, Parintele Iachint, la care s-a si spovedit si cel care l-a indrumat duhovniceste.

Devenit monah, si dupa o perioada petrecuta in tara, Parintele Calistrat a mers si a vietuit si la Schitul Prodromu de la Sfantul Munte, acolo unde l-a cunoscut pe Avva Iulian Lazar si pe alti parinti induhovniciti.

RECLAMA 8

In 1991, Parintele Calistrat Chifan a fost numit staret al Manastirii Barnova, de catre Mitropolitul Daniel al Moldovei, avand ascultare sa refaca si sa reorganizeze manastirea, care, la acea vreme, se gasea intr-o stare precara.

Ieromonahul Calistrat Chifan, duhovnicul care s-a ocupat de renasterea vietii monahale la Barnova, a fost pus sub canon in anul 2003, interzicandu-i-se sa oficieze ceremonii religioase si sfintele taine. Dupa un canon de sase ani, la 1 martie 2009, Consistoriul eparhial a hotarat sa-l dezlege de canon, mutandu-l la Manastirea Vladiceni, acolo unde se afla si in prezent.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *