DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

(Și) Klaus Iohannis strânge cureua: cum vrea Administrația Prezidențială să reducă risipa de energie la Palatul Cotroceni

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Reabilitarea Palatului Cotroceni din punct de vedere termic nu este posibilă, deoarece clădirea este monument istoric, explică Administrația Prezidențială, în contextul crizei energetice în care ne aflăm. Dar au fost luate totuși mai multe măsuri pentru reducerea consumului de energie pentru iarna care urmează.

„Centralele termice funcționează în regim automat după programe stabilite pentru intervale orare diferite (program de lucru, noapte, zile nelucrătoare), iar temperatura mediului ambiant din spațiile clădirilor Complexului ‘Palat Cotroceni’ este reglată în funcție de destinație (depozite, birouri, saloane etc.);

Toate radiatoarele instalațiilor de căldură sunt dotate cu robineți termostatați, care asigură reglajele locale sau punctuale, după caz”, a menționat Administrația Prezidențială, într-un răspuns pentru jurnaliștii de la PRESShub.

Reducere a consumului de 18 – 20% pe această instalație

Președinția a menționat că, pentru sezonul rece 2022/2023, conform planului de eficientizare a consumului de energie, temperatura ambientală în spațiile de lucru va fi redusă, iar cea a apei calde menajere va fi setată la 45°C (scăderea temperaturii sub această valoare nu este oportună, deoarece apar condiții pentru dezvoltarea bacteriei legionella), astfel încât vor fi puse în aplicare recomandările instituțiilor Uniunii Europene.

„Iluminatul interior și exterior din Complexul Palat Cotroceni este asigurat cu surse de iluminat economice, fabricate cu tehnologie LED. Climatizarea spațiilor de lucru este limitată, utilizarea aparatelor de aer condiționat pentru încălzirea spațiilor fiind restricționată.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 180 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos