DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Viktor Orban: ‘Putin mi-a spus că problema lui o reprezintă bazele americane de rachete din Polonia şi România’. Ce avertisment lansează premierul ungar

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Ungaria este “târâtă în război”, dar conducerea ei este suficient de puternică să ţină ţara departe de conflict, a declarat premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat publicaţiei elveţiene Weltwoche, citat joi de MTI, scrie AGERPRES.

Orban a subliniat că Ungaria a fost grav afectată de sancţiunile impuse Rusiei de UE, care au dus la creşterea preţului la petrol şi gaz, costul asigurării necesarului de energie al industriei ungare crescând de la 7 miliarde de euro în 2021 la 17 miliarde în 2022.

El a insistat că acest război “nu poate fi câştigat”, notând că “Ucraina se află în faţa unei puteri nucleare cu 140 de milioane de locuitori”, iar “Rusia este în faţa întregii NATO”. “Este un impas care poate uşor degenera într-un război mondial”, a spus Orban.

 

Ce i-a spus Putin cu două săptămâni înainte de începerea războiului

Premierul ungar a menţionat că preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat la ultima lor întâlnire, cu două săptămâni înainte de începerea războiului, că “nu avea nicio problemă cu aderarea Ungariei la NATO, ci doar cu a Ucrainei şi Georgiei”. “Putin mi-a spus că problema lui o reprezintă bazele americane de rachete din Polonia şi România şi posibila extindere a NATO în Ucraina şi Georgia pentru a staţiona arme pe teritoriul lor. De asemenea, americanii s-au retras din acorduri importante de dezarmare”, a adăugat el.

“Înţeleg ce a spus Putin. Nu accept ce a făcut”, a precizat Viktor Orban.

Acesta a mai spus că normele politice europene nu funcţionează în Rusia şi Europa trebuie găsească o cale de a trăi “cu o mare putere periculoasă în vecinătate”, atenţionând că, dacă Rusia ar pierde războiul, “ar fi un şoc geopolitic, un potenţial seism global, mult mai rău decât colapsul fostei Iugoslavii”. “Faptul că Occidentul tratează acest scenariu cu atâta lejeritate arată o orbire îngrijorătoare în ce priveşte riscurile inerente politicilor noastre”, a apreciat el.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde