G7, avertisment pentru Putin și Xi Jinping: „Nu vom recunoaște frontierele pe care Rusia încearcă să le schimbe / Rusia să nu submineze sancțiunile occidentale!”

Ofensiva rusească în Ucraina se va dovedi în zadar, cel puțin pentru G7, avertizează grupul format din marile forțe economice ale lumii, aliate NATO, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA.

Grupul țărilor industrializate a transmis printr-o declarație comună, la finalul unei reuniuni de trei zile, că „nu va recunoaște vreodată” frontierele pe care Rusia „încearcă să le modifice cu forța”. În plus, cele șapte state s-au angajat că vor ajuta Ucraina și că va fi nevoie de o nouă rundă de sancțiuni anti-Rusia.

În urma evenimentului, G7 a mai solicitat Belarusului să nu mai sprijine acțiunile militare ale Rusiei. Mai mult, cele șapte state au cerut Chinei „să nu submineze sancțiunile” impuse de Occident Moscovei.

„Nu vom recunoaşte niciodată frontierele pe care Rusia încearcă să le schimbe prin intervenţie militară”, au transmis Ministerele de Externe ale grupului celor şapte mari țări industrializate, la finele unei reuniuni de trei zile care a avut loc în Wangels, Germania.

CITESTE INTEGRAL PE ROMANIATV

 123 Total vizualizari,  3 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.